HTML

Karmazsin Macska

A blog órai keretek között készült. A kurzusom teljesítése céljából. E félév témája a web 2.0-ás alkalmazások, ezek közül párról lehetséges, hogy itt közlöm a véleményem, amit majd a dolgozatomba kell majd beleírnom.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.02. 21:29 +Kyra+

Az LG hivatalosan is bejelentette netbookját

""Az LG a barcelonai Mobile World Congresst választotta netbookjának, az X120-nak hivatalos bejelentésére. A mindössze 1,2 kg súlyú matt fehér készülék világoszöld vagy rózsaszín mintával is elérhető lesz, belsejében – versenytársaihoz hasonlóan – az Intel 1,6 GHz-es Atom N270-es processzora dolgozik, mellé 1 GB DDR2-es memóriát társítottak. 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 1024x576 pixel, ennek meghajtásáról továbbra is a chipsetbe integrált GMA950 grafikus processzor gondoskodik.
AZ X120-at egy 160 GB-os merevlemezzel látták el, és a SmartLink technológiának köszönhetően egy USB kábel segítségével összekapcsolható egy asztali számítógéppel is, így az adatok mozgatása is egyszerűen megoldható. A multimédiás feladatok ellátásáért egy beépített, 1,3 megapixeles webkamera, valamint két, egyenként 1,5 watt teljesítményű hangszóró felel. Az LG netbookjának egyik erőssége a vezeték nélküli hálózatok széles körű támogatása, képességeinek listáján Bluetooth 2.0 + EDR, Wi-Fi (802.11 b/g), HSUPA és 3G támogatás is szerepel, így a mobilinternetes hálózatok nyújtotta előnyöket is képes kihasználni.
A X120-ra a Microsoft Windows XP operációs rendszere került, de mellette egy beágyazott Linux is használható, ami mindössze 5 másodperc alatt lehetővé teszi az interneten való böngészést, zenehallgatást vagy a Skype használatát. Az akkumulátorból három- vagy hatcellásat lehet hozzá választani, amelyek 3,5 vagy 7 órányi üzemidőt biztosítanak. Az LG netbookját Európában márciustól lehet megvásárolni."

 

Forrás: Prohardver - Notebook szekció)

Lássuk csak,kinézetre pofás kis gép. Nem nagyon ugrálok a fehér színért, de a zöld körítéssel és a formájával összhangban van, így elmondhatom, hogy tetszik.
Ami a belselyét illeti, a legtöbb netre szánt géppenek hasonló a kapacitása.
A kijelző felbontását kicsinylem. Az 1024x576-ot.
Az op rendzsernek pedig kifejezetten örülök, XP-t telepítettek rá gyárilag és nem a csili vili Vistát. A linuxnak is örülök, bár arról nem írnak, hogy annak melyik verzióját.
Az üzemidejére meg csak annyit, hogy végre egy gép ami alkalmas a 7 órás igénybe vételre. Ennek külön örülök, de remélem nem a pót akksikkal :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://youkouneko.blog.hu/api/trackback/id/tr28976337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása