HTML

Karmazsin Macska

A blog órai keretek között készült. A kurzusom teljesítése céljából. E félév témája a web 2.0-ás alkalmazások, ezek közül párról lehetséges, hogy itt közlöm a véleményem, amit majd a dolgozatomba kell majd beleírnom.

Friss topikok

Linkblog

2010.01.25. 19:38 +Kyra+

XO-3

XO-3

Az XO-3-as Designere ugyan az volt mint aki az elődjéét is tervezte. Yves Behar ismét kitett magáért. Az új design, még furcsább mint az előző és, ugyanis maga a gép egy karton lapra emlékeztet. Mivel a gép formaterve a minimalizmus jegyében született meg. Az új hardver gyakorlatilag egy érintésérzékeny, 8,5 x 11 hüvelyk méretű kijelző. Hátoldalára kerül egy fényképező, illetve a gép egyik sarkába pedig egy karika forma fül, ami azt a célt hivatott szolgálni, hogy így hordozhatóvá tegye a gépet. A tervek szerint az akkumulátor is vezeték nélküli lesz, indukciós elven tölthető. Ezen felül semmilyen csatlakozó nincs benne. Tehát, búcsút lehet mondani annak, hogy majd pendriveon keresztül adatot másolunk rá fel vagy le. Az alacsony fogyasztású ARM-chipre épülő gép felépítését a élközönségnek megfelelően akarják elkészíteni. Mivel, hogy iskolások kezébe akarják adni a gépe, így strapa bíró műanyagból kívánják elkészíteni. Ennek megfelelően, a kijelző is módosul, nem a hagyományos merev LCD lesz, hanem egy flexibilis verzióval kívánják helyettesíteni. Ezenfelül, a tervekben az is szerepel, hogy vízállóvá teszik az egész gépet.
Úgy tervezik, hogy 75 dollárból hozzák ki az egész gépet. Ha sikerül megvalósítani és nem csak egy terv marad az asztalon akkor, nyilvánossá teszik. Az az más gyártók számára is hozzáférhetővé válnak a tervek.
„Nem fontos nekünk gyártani, elég, ha azzal fenyegetünk, hogy gyártani fogjuk” – mondta az új gépről beszámoló Forbes újságírójának a projekt ötletgazdája, Nicholas Negroponte.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://youkouneko.blog.hu/api/trackback/id/tr861701724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása