HTML

Karmazsin Macska

A blog órai keretek között készült. A kurzusom teljesítése céljából. E félév témája a web 2.0-ás alkalmazások, ezek közül párról lehetséges, hogy itt közlöm a véleményem, amit majd a dolgozatomba kell majd beleírnom.

Friss topikok

Linkblog

2009.02.28. 18:20 +Kyra+

LifeBook A1120: a színes egyéniség

"A Fujitsu bemutatta LifeBook A1110-es modelljének utódját, az A1120-ast. Ebben már az Intel Core 2 Duo T6400-as processzora dolgozik, amihez a GM45-ös chipseten keresztül maximum 4 GB memória kapcsolódhat. Elődjénél fejlettebb kijelzővel szerelték fel, a 15,6 hüvelykes, 16:9 képarányú panel felbontása 1366x768 pixel lett, kontrasztaránya 350:1. Meghajtásáról a chipsetbe integrált Intel GMA4500MHD grafikus processzor gondoskodik, ami rendelkezik a nagyfelbontású videofájlok lejátszásának gyorsításához szükséges képességekkel is."
"Adatok tárolására és azok mozgatására egy 250 GB-os, SATA-300 csatlakozóval ellátott merevlemezzel és egy kétrétegű lemezek írására is képes DVD-íróval szerelték fel. A vezeték nélküli hálózatokhoz való kapcsolódásra beépített Atheros chipes Wi-Fi (802.11 b/g/n) és Bluetooth 2.1 modul áll rendelkezésre. Ezenkívül ellátták beépített mikrofonnal és webkamerával, három USB 2.0 porttal, kártyaolvasóval, Ethernet csatlakozóval és ExpressCard foglalattal."
"A 395 x 265 x 47 mm méretű és – a hatcellás akkumulátorral együtt – 2,7 kg-os tömegű LifeBook A1120-as körülbelül két és fél órán át képes hálózati áramforrás nélkül üzemelni. Extrái között vízálló billentyűzet, cserélhető, kék, zöld vagy lila színű fedlapok, könnyen hozzáférhető és tisztítható porszűrő betétek szerepelnek. A Fujitsu alapkiépítésben 799 dolláros áron kínálja, a garanciaidő három év."

(forrás:prohardver-A1120)

A tömegével teljesen kivagyok békülve. Viszonta ami itt számomra unszimpatikussá teszi a gépet az az üzemképessége, keveslem azt a két és fél órát, hálózati árramforrás nélkül. Igen csak kevés ez az időtartam ahhoz, hogy kényelmesen eldogozgassak rajta vagy utazás közben elüssem vele az időt. példának elébe, egy vonatút Budapest - Szeged vonalom 2,5 óra. Ezalatt lemerül az akkumlátor, ha közben végig használom, mivel egyetemi hallgató vagyok így sokszor utazás közben kell megírnom a szemináriumi dolgozatom, és a 2,5óra időnként igen csak kevés rá. Tehát sokra megyek, ha már félig felgépeltem a dolgozatom, és közben közli velem, hogy bocsi de az akkumlátor lemerül.
Magáról a gépről:

  • - a prociban 2mega cache van, es maximális energiafelvétele csupán 35w!
  • - a GMA4500MHD integrált grafikus chip új fejlesztése az intelnek. DirectX 10 technológiájú, és hardveresen támogatja az mpeg2/avc valamint a hd-dvd és blue-ray lejátszást, így tehermentesítve a processzort. (az előző generációkhoz viszonyítva többszörös grafikai teljesítményre képes.)

A kinéztről:
Ha majd megnézitek az eredeti cikket akkor majd láthajtátok, hogy a kinézetén vagyis a fedélen lehet skint változtatni. Ez szép és jó, mert ugye ezen elképzelés szerint egyedivé tehetem a gépemet, viszont azok a fedlapok amiket mellé adnak, azok számomra igen csak sablonosak. Bár belegondolva a legtöbb notebookhoz képest azért ez még is csak jó, de nekem nem szimpatikus a lilának nevezett rózsaszínre hajazó pillangós fedlap.
Összeségében tetszik a gép. A technikai felszereltsége, olyan ami már számomra is elfogadható, de az üzemképessége még mindig nem az igazi.

 



 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://youkouneko.blog.hu/api/trackback/id/tr60971927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása