HTML

Karmazsin Macska

A blog órai keretek között készült. A kurzusom teljesítése céljából. E félév témája a web 2.0-ás alkalmazások, ezek közül párról lehetséges, hogy itt közlöm a véleményem, amit majd a dolgozatomba kell majd beleírnom.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.29. 18:12 +Kyra+

Elkészült a Samsung harmadik netbookja

"A Samsung bemutatta sorozatban harmadik netbookját, ami az Atom processzoros N10-es és a Nanóval szerelt NC20-as után ismét Intel CPU-t kapott. A modell várhatóan ez esetben is az N270-es lesz, legalábbis az 1,6 GHz-es órajel erre enged következtetni. Mellé a már megszokottnak mondható mennyiségű, 1 GB-nyi DDR2-es memória társul.
Az 1,23 kg-os netbookban 10,1 hüvelykes kijelző kapott helyet, ami LED-es háttérvilágítással rendelkezik. Beépített merevlemeze 160 GB-os, optikai egységet a három USB 2.0 port valamelyikére lehet csatlakoztatni. Az alapfelszereltség részét képező akkumulátor körülbelül 5 órányi folyamatos működést tesz lehetővé, de rendelhető lesz egy nagyobb kapacitású változattal is, ami már 11 órán keresztül képes ellátni energiával az N310-est.
Kapcsolódási lehetőségei között egy Ethernet portot és beépített Wi-Fi (802.11 b/g) modult találni, de opcionálisan Bluetooth 2.0, HSDPA és WiMAX egységgel is rendelkezhet. A felszereltségéhez még egy D-Sub kimenet, egy kártyaolvasó és egy 1,3 megapixeles webkamera is tartozik. A lekerekített külsejű N310 várhatóan a következő hónapban kerül majd forgalomba, és négyféle színben  lesz kapható, ára egyelőre ismeretlen."

(forrás: Prohardver)
 

SZámomra ez a darab egyáltalán nem mehnyerő. Már a formálya nem szimpatikus illetve az a 4féle színváltozat amiben majd rendelni lehet. Ez a csúnya lekerekített forma, mindenre emlékeztet csak egy nootebookra nem. Első gondolatom egy hatalmas zsemle körül forgott miután megnéztem a képeket. A dizájn terveket Naoto Fukasawa készítette. Ami azért meglepő számomra, mert egy japán tervezőtől azért többet várok el, mint egy símán lecsapott formáju zsemlére emlékeztető formát. Azonkívül pedig a színvilág amiben rendelni lehet az is igen csak semmit mondó. Talán a fekete az ami valahogy is kinéz.
A belső tartalmáról, az elődje a NC20 aminek VIA C7 processzora van, aminél a mostani processzor sokkalta jobb, bár még egy sima nootebookhoz képest is gyenge az ebben a gépben lévő processor.
Az üzem ideje az egészen, jó 5 órás használatot bír ki. Bár kíváncsi lennék, ez az időtartam, csak a szimpla neten való bolyongást jelenti e. Vagy egy kicsivel komolyabb használatot is?
Ami még pozitívum, hogy a kijelző LEDes háttér világítást kapott.

 A 4 féle színárnyalat amiben rendelni lehet:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://youkouneko.blog.hu/api/trackback/id/tr761033448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása