HTML

Karmazsin Macska

A blog órai keretek között készült. A kurzusom teljesítése céljából. E félév témája a web 2.0-ás alkalmazások, ezek közül párról lehetséges, hogy itt közlöm a véleményem, amit majd a dolgozatomba kell majd beleírnom.

Friss topikok

Linkblog

2009.04.29. 19:47 +Kyra+

A HP-t továbbra is érintik a hibás GeForce chipek?

"A múlt év nyarán számoltunk be arról a szomorú tényről, hogy az NVIDIA számos gyártó laptopjába hibás GeForce lapkákat szállított, aminek következtében a vásárlóknak komoly stabilitásbeli problémákkal kellett szembenézniük. A zöldek természetesen rengeteg pénzt elkülönítettek a javításokra, azonban a hibás chipeket nem rendelték vissza. A gondok érintették a legnagyobb notebookgyártókat is, többek között a Dellt, az Apple-t és a HP-t.

Az említett cégek közül a legszimpatikusabb módon az Apple járt el, ugyanis a vásárlókat korrektül tájékoztatta a hibás széria jelenlétéről, és az azonosítás után térítésmentesen javította, vagy cserélte a problémás termékeket. A vállalat bevallása szerint a raktáron lévő készlettel is hasonlóképpen jártak el, így az Apple gépek tulajdonosai – a kellemetlen emléket leszámítva – elégedettek lehettek a garanciális ügyintézéssel.

A hibás Dell gépeket vásárlók már kevésbé örültek a gyártó megoldásának, ugyanis a vállalat egy szoftverfrissítéssel söpörte a szőnyeg alá a problémát, ami a hűtőventilátorok fordulatszámát emelte meg. Ennek következtében a GeForce lapkák kötései a kisebb hőingadozástól lassabban használódtak el, így a bajok jó eséllyel csak a garancia lejárta után jelentkeznek. Ezt természetesen sérelmezték a felhasználók, így a „javítás” telepítését a többség nem végezte el, aminek a következménye a notebook idő előtti halála volt. Ennek megfelelően a Dell garanciális hálózatát szépen megdolgoztatták a vásárlók, ám az eredmény a legtöbb esetben egy feltételezhetően hibamentes termék.

A HP az érintett modellek problémáit két módon próbálta elhárítani. A jobban melegedő szériákat egy ingyenes ügyintézés keretében megjavították, míg a jobb hűtéssel rendelkező termékek garanciaidejét meghosszabbították. A fórumokon azonban azóta is számos bejegyzés keletkezik olyan problémás notebookokról, melyek nincsenek fent a vállalat ellenőrzőlistáján, de GeForce lapkával üzemelnek, és olyan tüneteket produkálnak, amelyek gyanúsan hasonlítanak a bevallottan rossz termékek hibáihoz. Persze ez még nem jelenti azt, hogy tényleg a GeForce lapkával van baj, de a fórumon többen jelezték, hogy az AMD Radeon kártyával rendelkező termékekkel nincs ilyen gond.

Az eset különösen akkor problémás, ha a betegeskedő termék eredeti garanciaideje lejárt, hiszen ilyenkor a felhasználónak kell kifizetnie a javítást, elvégre a vásárolt termék nincs fent a hibás HP notebookok listáján. A helyzet tehát rendkívül kaotikus, ajánlani sajnos nem tudunk semmit, hiszen az NVIDIA soha nem hozta nyilvánosságra a hibás lapkák teljes listáját. Az új termékeknél már jó esély van arra, hogy a problémák nem fordulnak elő. Használt notebook esetén azonban nagyon figyeljünk a vásárlásra, hiszen nem kizárható, hogy a gyártók nem voltak teljesen őszinték, amikor listát készítettek a problémás gépekről."

(Forrás: Prohardver)

A cikk alapján most most mondhatnám, hogy kellemes csalódás az Appletól, de nem. HA jobban belegondolunk az Alma ugyan azt csinálta mint a Dell, entilátor sebesség nővelés és egy bizonyos rész letiltása a videokártyából... Hát nagyon jó fejek, mondhatom. Bár azt se értem, hogy az Nvidia miért nem hívta vissza a hibás szériát, ha egyszer elkülönítettek a javításokra egy adott összeget? Jó persze ez is pénz nekik, de akkor is....
Ez aztán a vásárló megtartás. Illetve a minőség szolgáltatás.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://youkouneko.blog.hu/api/trackback/id/tr171094252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása