HTML

Karmazsin Macska

A blog órai keretek között készült. A kurzusom teljesítése céljából. E félév témája a web 2.0-ás alkalmazások, ezek közül párról lehetséges, hogy itt közlöm a véleményem, amit majd a dolgozatomba kell majd beleírnom.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.30. 21:04 +Kyra+

CeBIT 2009: Mobilizálódik az ASRock

"Belépőszintű notebookokkal kívánja erősíteni termékpalettáját az ASRock, amelyeket a CeBIT-en be is mutattak. A 12 hüvelykes MultiBook G12-es belsejében az Intel kétmagos Atom proceszora, az N330-as dolgozik, mellé 2 GB-nyi DDR2-es memóriát társítottak a mérnökök. A chipsetről nem derült ki bővebb információ, de várhatóan ebben is az Intel 945GSE dolgozik, aminek beépített grafikus processzora egy 1280x800 pixeles felbontású kijelzőt hajt meg. Az 1,7 kg tömegű termékbe akár 500 GB-os, SATA-300 csatolójú hagyományos merevlemez is rendelhető lesz, az optikai meghajtó, a Gigabit Ethernet, négy USB 2.0 port, a D-Sub kimenet és a 802.11 b/g szabványokkal is kompatibilis, beépített Wi-Fi modul pedig alaptartozék. Kereskedelmi forgalomban várhatóan áprilisban, legkésőbb májusban lesz kapható.
A MultiBook már 15,6 hüvelykes, 1366x768 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, aminek meghajtásáról a modernebb, Intel GL40-es chipsetbe integrált 4500M vezérlő gondoskodik. A processzorok az Atomhoz képest nagyobb teljesítményű Pentium és Celeron modellek közül kerültek ki, amelyekhez maximum 4 GB-nyi, 800 MHz-es, DDR2 típusú memória társítható. Adattárolásra 2,5 hüvelykes, maximum 500 GB tárkapacitású merevlemezzel szerelik, az optikai egység egy kétrétegű lemezekkel is elboldoguló DVD-író lett, de rendelkezik kártyaolvasóval is. A könnyű kezelhetőség érdekében teljes értékű billentyűzetet kapott, amit kiegészítettek egy multi-touch képességgel is felvértezett touchpaddel. A 380 x 260 x 35,5 mm méretű és 2,6 kg tömegű notebook energiaellátásáról egy hatcellás, 4400 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. Az alapfelszereltség része a D-Sub kimenet, négy USB 2.0 port, mikrofonbemenet, fülhallgatókimenet, modem, Gigabit Ethernet, Wi-Fi (802.11 b/g/n), beépített hangszórópár és az 1,3 megapixeles webkamera."

(Forrás: Prohardver)

Nekem igen csak egy 2no name"-nek tűnik ez az ASRock, vagy csak én nem olvasok eleget ebben a témában.
A formatervről szokás szerint: nekem valahogy nem nyerte el a tetszésemet, az oké, hogy meghagyták a "hagyományos" fazont, de még is van benne valami ami nem tetszik. A kép alapján olyan érzésem van minta préselés áldozata lett volna. Az pozitívum, hogy teljes billentyűzetet kapott. Ez persze csak a G12re érvényes. (Már mint a teljes billentyűzet). Sajnos ezt a MultiBook G12-ből már kihagyták.
SOk külömbséget nem mutat a többi ilyen kategóriás géphez. Kissé olyan mintha valakitől vettek volna egy licenc-et és azalapján gyártották volna le.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://youkouneko.blog.hu/api/trackback/id/tr691036130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása