HTML

Karmazsin Macska

A blog órai keretek között készült. A kurzusom teljesítése céljából. E félév témája a web 2.0-ás alkalmazások, ezek közül párról lehetséges, hogy itt közlöm a véleményem, amit majd a dolgozatomba kell majd beleírnom.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.30. 20:52 +Kyra+

MSI notebook általános felhasználásra

"Az MSI a VX600-as személyében olyan notebookot jelentett be, amelynél nem az elegáns megjelenésre, hanem a belső értékekre helyezték a hangsúlyt. A 15,4 hüvelykes, 1280x800 pixeles kijelzőjű mobil számítógép belsejében Intel Core 2 Duo processzorok teljesíthetnek szolgálatot, mellettük két memóriafoglalat található, amelyekbe maximum két 2 GB-os, 667 MHz-es DDR2 modul illeszthető. A chipsetpáros esetében a SiS 672DX északi, és a SiS 968-as déli hídra esett a választás, az előbbiben található grafikus processzor már a Microsoft Windows Vistával is kompatibilis. A teljesítményigényesebb alkalmazások futtatásához egy ATI Mobility Radeon HD 3410-es grafikus kártyával is felszerelték, ami 512 MB-nyi saját memóriával rendelkezik.
A 358 x 259 x 27-33 mm-es méretű és – a hatcellás akkumulátorral együtt – 2,6 kg tömegű VX600-as teljes értékű billentyűzettel rendelkezik. Külön érintőgomb segítségével aktiválhatók a beépített ECO Engine energiagazdálkodási szoftver profiljai, amelyeket öt különböző felhasználási területre különítettek el. A notebook belsejében 160, 250 vagy 320 GB-os merevlemez teljesíthet szolgálatot, az optikai meghajtó szerepét pedig egy kétrétegű DVD-k írására is alkalmas egység tölti be.
A hálózatokhoz való kapcsolódási lehetőségek között beépített Wi-Fi modul (802.11 b/g/n), modem, 100 Mbps-os Ethernet aljzat és opcionális Bluetooth áll rendelkezésre. Az MSI felszerelte négy USB 2.0 porttal és kártyaolvasóval is, a multimédiás feladatok ellátásához pedig egy 1,3 megapixeles webkamerát, két beépített hangszórót és mikrofont kapott. A VX600-asra egy külső megjelenítő is csatlakoztatható, ebben egy D-Sub kimenet segít. Az MSI egyelőre nem közölte a megjelenés pontos idejét, és az árakról sem érkezett információ, de várhatóan az olcsóbb kategóriába fog tartozni."

(Forrás: Prohardver)

A formaterve egészen jó, a hagyományos kinézet mellett döntöttek ami nekem jobban tetszik, mint a mostani dijánok. 2,6 kg -os súlyával nem is rossz, bár lehetne könyebb is, a mai technikával igazán megoldhatnák.
A belső felépítéséről pár szóban a véleményem: Számomra szimpatikus, hogy akár 320 GB-os merevlemezt is kérhetek bele. Csak az a baj vele, hogy még mindig lassabbak mint egy asztali gép. Viszont külön jó, hogy 4 db USB 2-es porttal látták el, bár időnként kevésnek találom. Számomra nem jó pont, hogy olcsó alsó kategóráis Chipset van benne. Bár emiatt a gép ára is olcsóbb lehet a többi hasonló kategóriás bár jobb képességű chipsettel ellátott gépekhez viszonyítva. Valószínűleg sebességben is nagy különbségek lehetnek. A pozitívum pedig, hogy a legtöbb nootebookhoz képest jó fajta videokártyával látták el.

Mindezek ellenére, ez még nem az a gép amit én keresek magamnak.


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://youkouneko.blog.hu/api/trackback/id/tr161036095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása